Bewegend leren tip voor thuis:
‘Vormen Race’

 

Thuis oefening

Vormen Race

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn. Door de spelvorm aan te passen naar letters en cijfers kan gemakkelijk aan verschillende SLO doelen gewerkt worden. 

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Taalvaardigheid:

  • Vormen herkennen

Benodigdheden:

  • Stoepkrijt
  • Pen en papier 

 

Uitleg:

Een actief spel wat taal en vormen combineert. Vraag je kleuter om op straat een vierkant te tekenen. Daarna zet hij/zij 5 grote passen en tekent daar een rondje. Vervolgens zet je kind 8 grote passen en tekent daar een ster. En zo kun je nog wat extra vormen toevoegen. Het kunnen eventueel ook letters of cijfers zijn. 

Daarna doe je een vormen-letter-cijfer race. Je zet de vormen, cijfers en letters in een bepaalde volgorde op een blaadje en leest ze één voor één voor. Je kind rent naar de juiste vorm/letter/cijfer. 

Spel variaties:

Moeilijker: De instructie van de vormen, letters en cijfer race kun je moeilijker maken doordat je een vraag stelt en het kind moet naar het antwoord rennen. Bijvoorbeeld: hoeveel is 5 – 2? Je kind rent naar het antwoord drie. 

Of: welke vorm heeft geen hoeken? Je kind rent naar het rondje.

 

Meer bewegend leren tips

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games