Bewegend leren tip voor thuis:
‘Voorwerpen verhaal’

 

Thuis oefening

Voorwerpen verhaal

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Voorwerpen verhaal’. De kinderen leren hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken om een verhaal te maken. Ze leren om informatie te verwerven uit gesproken taal en ze leren die informatie, mondeling, gestructureerd weer te geven.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Taalvaardigheid:

  • Informatie verwerven uit gesproken taal.

Benodigdheden:

  • 3 voorwerpen per kind.

 

Uitleg:

Laat alle deelnemende kinderen 3 voorwerpen verzamelen. Ze moeten de voorwerpen gebruiken om een verhaal mee te maken. Nadat de voorwerpen zijn verzameld krijgen de kinderen 3 minuten de tijd om zelf een verhaal te verzinnen. Daarna mogen zij een toneelstukje opvoeren waarin zij de voorwerpen gebruiken om het verhaal uit te beelden. 

Spel variaties:

Moeilijker: wat weten de kinderen over de voorwerpen? Kunnen ze dat al vertellen en verwerken in het verhaal? Laat de kinderen een eigen stripboekje maken waarin ze de voorwerpen tekenen.

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games