Bewegend leren tip voor thuis:
‘Vliegtuigjes vliegen’

 

Thuis oefening

Vliegtuigjes vliegen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vliegtuigjes vliegen’. Een leuk spel waarbij je de kinderen vliegtuigjes laat vouwen en versieren met getallen, letters en figuren. Daarna gooien ze de vliegtuigjes en kijk je wie het verst is gekomen. Dit spel is een mix van rekenen, taal en kunstzinnige vorming. 

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Kunstzinnige vorming: Vouwen / versieren.
  • Taal: Letters schrijven.
  • Rekenen: Getallen schrijven.

Benodigdheden:

  • Papier.
  • Stiften.

 

Uitleg:

Je vouwt samen met de kinderen een aantal vliegtuigjes. Gebruik hiervoor verschillende maten van papier zodat er een mix ontstaat van grote en kleine vliegtuigjes. Daarna laat je de kinderen de vliegtuigjes versieren met letters, cijfers en figuren.

Spel variaties:

Variatie: Laat de kinderen de afstand meten door stappen te zetten. Laat ze daarna het verschil bepalen. Hoeveel stappen verder was dat? 

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games