Bewegend leren tip voor thuis:
‘Stuiternamen’

 

Thuis oefening

Stuiternamen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Stuiternamen’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt met een stuiterbal. Met dit spel werken we al stuiterend aan de SLO doelen voor taalvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf thuis of buitenshuis uit te voeren met een stuiterbal of een andere bal waarmee je goed kunt stuiteren zoals een tennisbal.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Taalvaardigheid:

  • Letters herkennen. 

Benodigdheden:

  • Stuiterbal of andere bal

 

Uitleg:

Verzin een simpel woord en maak op de grond een aantal vakken voor iedere letter van het woord. Maak samen de letters in de vakken. Loop ze een keer door en zeg de letters hardop. Vervolgens tel je samen de letters door met de stuiterbal in de vakken te stuiteren.

Spel variaties:

Maak het spel geschikt voor thuis door zelf te springen i.p.v. een stuiterbal te gebruiken. Het spel kan ook gemakkelijk aangepast worden zodat er gewerkt kan worden aan klanken en lettergrepen. Bijvoorbeeld 3 keer stuiteren voor het woord stui-ter-bal. 

 

Meer bewegend leren tips

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games