Bewegend leren tip voor thuis:
‘Springsommen’

 

Thuis oefening

Springsommen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Springsommen’. Een actief spel waarbij kinderen al springend cijfers leren kennen en sommen kunnen oefenen. 

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Rekenvaardigheid:

  • Cijfers herkennen.
  • Sommen maken.

Benodigdheden:

  • Dobbelsteen.
  • Trampoline of springtouw.

 

Uitleg:

Laat de kinderen op de een trampoline staan. Indien er geen trampoline beschikbaar is kun je ook gebruik maken van een springtouw. Gooi nu de dobbelsteen. De kinderen moeten het aantal ogen van de bobbelsteen aanwijzen en vervolgens dit aantal sprongen maken. Gooi de dobbelsteen opnieuw. De kinderen moeten weer het aantal ogen van de dobbelsteen aanwijzen en daarna dat aantal sprongen maken. Herhaal nu de getallen die net zijn gegooid met de dobbelsteen en vraag de kinderen of zij kunnen vertellen welk getal het hoogst was. Maak hierna een rekensom met deze twee getallen.  

Spel variaties:

Variatie: Je kunt variatie aan het spel toevoegen door steeds een ander soort som te maken + – x enz. 

Intensiever: Verhoog de intensiteit door het aantal sprongen te maken van de uitkomst. Bij 6 x 6 wordt het behoorlijk intensief.  

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games