Bewegend leren tip voor thuis:
Rekencirkels

 

Thuis oefening

Rekencirkels

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Rekencirkels’. Met dit spel kunnen kinderen spelenderwijs willekeurige rekensommen oefenen. Ze leren de verschillende kanten van een dobbelsteen te herkennen als cijfers en ze leren deze cijfers zelf op te schrijven.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Rekenvaardigheid:

  • Cijfers herkennen.
  • Cijfers schrijven.
  • Sommen maken.

Benodigdheden:

  • 3 verschillende stoepkrijtjes.
  • 2 dobbelstenen.

 

Uitleg:

Teken met stoepkrijt cirkels op verschillende plekken. In iedere cirkel moeten de kinderen 1x gooien met de dobbelsteen en daar een rekensom van maken. Daarna moet de uitkomst van die som geschreven worden in de cirkel. Vervolgens moeten de kinderen zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe cirkel. Iedere cirkel mag maar 1x gebruikt worden. Gebruik de verschillende kleuren om spelvariaties toe te passen. 

Spel variaties:

Makkelijker: Gebruik 1 dobbelsteen en laat de kinderen bij iedere cirkel enkel het cijfer opschrijven.

Moeilijker: Gebruik de verschillende kleuren voor verschillende sommen. Bijvoorbeeld rood voor een optelsom, blauw voor een aftreksom en wit voor een vermenigvuldiging. 

Intensiever: Verhoog de intensiteit van het spel door de cirkels verder uit te elkaar te tekenen.

 

Meer bewegend leren tips

 

Springlab begend leren tips voor thuis rekencirkels-beeld

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games