Bewegend leren tip voor thuis:
Pretpark in de tuin

 

 

 

Thuis oefening

Pretpark in de tuin

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Pretpark in de tuin’. Een leuke activiteit waarbij  kinderen hun fantasie moeten gebruiken om een pretpark parcours te maken, en zo goed mogelijk moeten samenwerken om het parcours te doorlopen.  

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Samenwerken.
  • Kunstzinnige vorming.

Benodigdheden:

  • Knuffels / poppen.
  • Handdoek.
  • Doos.

 

Uitleg:

Deze bewegend leren oefening draait om samenwerken en creativiteit. De kinderen moeten zelf een parcours bedenken wat bestaat uit fantasie pretparkattracties (glijbaan, bank, schommel). Ze moeten goed samenwerken om de pretparkbezoekers (knuffels en poppen) over het parcours te leiden. De knuffels en poppen moeten allemaal, op een handdoek of in een doos gedragen worden van de ene attractie naar de andere attractie. De kinderen moeten zo goed mogelijk samenwerken om het gehele parcours af te leggen. 

Spel variaties:

Dit spel kan ook gemakkelijk in een andere setting worden gespeeld zoals woonkamer, speeltuin, schoolplein of gymzaal. 

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games