Bewegend leren tip voor thuis:
Positiespel

 

Thuis oefening

Positiespel

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Positiespel’. Met dit spel moeten kinderen op de aangeven positie gaan staan. Zo werken ze aan ruimtelijk inzicht en taalvaardigheid.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Ruimtelijk inzicht.
  • Taalvaardigheid.

Benodigdheden:

  • 4 kussens.

 

Uitleg:

Leg vier kussen achter elkaar op de grond. Elk kussen is een positie standplaats. Bij elke positie standplaats moeten de kinderen er op, er naast,  er voor of er achter gaan staan. 

Begin het spel door eerst zelf een paar opdrachten te geven. ‘Ga op de eerste positie aan de rechterkant staan’. ‘Ga op de tweede positie er voor staan’, enz enz. Laat de kinderen daarna zelf bepalen waar ze mogen staan. Ze moeten dan van elkaar aangeven op welke positie de ander staat. Hierdoor leer je bijvoorbeeld, dat je eigen rechterkant anders kan zijn dan de rechterkant van een ander.

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games