icon-expertise-leren

Actief Leren

We weten allemaal dat we al doende sneller en beter leren. Maar waarom organiseren we ons onderwijs dan zo dat je vooral zittend en inactief kennis tot je neemt? Kinderen krijgen zelfs waarschuwingen als ze niet stil blijven zitten. Dit is echt de omgekeerde wereld. Helemaal nu we weten dat langdurig zitten erg ongezond is. Het wordt tijd voor meer beweging in de onderwijsmarkt, daarom is één van onze expertises actief leren! De vraagstukken die hierbinnen spelen gaan over het anders inrichten van onderwijsruimtes maar ook over het ontwikkelen en doorvoeren van nieuwe actieve lesmethodes. Springlab heeft onlangs een innovatiecafe georganiseerd met als thema: slimmer worden door sport. Daar kwam al uit naar voren dat je spinning ruimtes goed kunt gebruiken voor colleges.

icon-expertise-biking

Happy Biking

Springlab heeft als missie om meer mensen in beweging te brengen. Fietsen is een ideaal middel om dit te doen. Het is gezond, duurzaam en ook economisch erg interessant! Daarom doen wij er alles aan om zoveel mogelijk mensen te laten fietsen. Wij vinden de fiets 1 van de beste uitvindingen die ooit is gedaan. Maar de fiets loopt ook gevaar. Steden worden steeds drukker, ook op de fietspaden. Dit zorgt voor frustraties. We zien ook dat de auto nog veel gebruikt wordt voor woon-werkverkeer, terwijl je tegenwoordig met e-bikes een perfect alternatief hebt voor de auto. Daarom zoeken wij oplossingen die fietsen aantrekkelijker maken. Hoe kan je plezierig fietsen door een drukke stad? En hoe verleid je mensen om toch met de fiets in plaats van de auto naar het werk te gaan? Dit zijn vragen waar wij ons mee bezig houden.

Actief Gamen

Gamen is een van de grote veroorzakers van langdurig stilzitten. En dat terwijl gaming 1 van de snelst stijgende vrijetijdsbestedingen is van mensen. Als fanatiek gamers zitten wij daarom ook met een dilemma. Wij vinden het heerlijk om helemaal los te gaan in nieuw gecreëerde werelden. Maar wij hebben een hekel aan lang stil zitten. Om die reden zijn we fanatiek bezig met het ontwikkelen van game concepten die jou als speler juist in beweging brengen! Zo hebben wij een escape room ontwikkeld in samenwerking met Klimbos Veluwe. In Escape Park Veluwe heb je niet alleen je hersens maar ook je lichaam nodig om te ontsnappen. Maar daar blijft het niet bij. Jullie kunnen nog veel van ons verwachten op dit gebied!

icon-expertise-zorg

Bewegen in de zorg

Als mensen zorgbehoevend zijn gaan ze minder bewegen. Ze hebben fysiek minder mogelijkheden, de mensen in hun omgeving manen hen tot voorzichtigheid en er is minder tijd om iets actiefs te gaan doen. Dit terwijl bewegen ook voor mensen met een aandoening gezond is. Hoe inactiever mensen zijn hoe sneller ze achteruitgaan. Het aantal mensen met een aandoening groeit. Dit betekent dat dit het moment is om met oplossingen te komen om zorgbehoevende mensen in beweging te brengen. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat de Tovertafel van Active Cues nu op de markt verkrijgbaar is. De Tovertafel zorgt ervoor dat er zonder tijdsinvestering van verplegend personeel mensen met dementie gestimuleerd worden om meer te bewegen. Wij helpen verpleeghuizen, woonzorginstellingen, gezondheidscentra, fysiotherapiepraktijken en ziekenhuizen om zelf ook in beweging te komen!

icon-expertise-werken

Actief werken

Nederlanders zijn Europees kampioen stilzitten. We zitten gemiddeld 7,4 uur (!) per dag. Meer dan wie ook in Europa. Een record waar we niet trots op mogen zijn. Langdurig zitten is erg ongezond en deze risico’s zijn niet te compenseren met sporten na het werk. Daarom wordt het tijd om de manier waarop we werken te gaan veranderen. Op laagdrempelige wijzes kunnen we dit al bewerkstelligen. Denk aan staand werken. Staand werken is 30% productiever dan zittend werken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een statafel en mensen die hem gebruiken. Om die reden hebben wij voor het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen de UPQI sta-vergadertafel ontwikkeld. Een gezonde vergadertafel die mensen verleid om te gaan staan. Maar er zijn veel meer manieren om te bewegen tijdens het werk. Zolang ze maar leuk en laagdrempelig zijn en de productiviteit niet verlagen hebben ze kans van slagen!