Wij werken aan een wereld waar mensen dagelijks met plezier bewegen

Ons avontuur

De wereld in beweging

Springlab bestaat uit een groep innovatieve creatievelingen die de wereld weer in beweging willen krijgen. We combineren creativiteit en vindingrijkheid met onderzoek en wetenschappelijke kennis om een duurzame verandering teweeg te brengen. Om dit te realiseren geloven we in het bundelen van krachten. Samen bereik je de grootste dingen! Tijdens onze avontuurlijke reis nemen we onszelf niet té serieus. Plezier, ambitie en een flinke dosis optimisme zijn ons op het lijf geschreven.

Onze helpers

Samen sta je sterker

Het onderwijs veranderen doe je niet alleen. Daarom hebben we onze partners keihard nodig om een succes te maken van bewegend leren. Al in een vroeg stadium werden we op gang geholpen door diverse gemeentes en kinderopvangorganisaties KION, Prokino en Partou. Inmiddels staat de gehele G4 aan gemeentes (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) achter ons met de broodnodige investeringen. In een later stadium stapte maatschappelijk investeerder Humankind in als grootste investeerder en kennispartner op het gebied van pedagogische kennis. Samen met al deze partners gaan we het avontuur aan om van bewegend leren de norm te maken!

Het team

Ontmoet het team

Chief

Jan-Paul de Beer

jp@springlab.nl

Mede-oprichter Springlab. Mijn drijfveer is om met innovatie en ondernemerschap bewegen leuker en makkelijker te maken, voor mezelf en anderen.

Research & Management

Thom Rutten

thom@springlab.nl

Als mede-oprichter van Springlab wil ik kennis beter benutten, zodat we de samenleving actief kunnen maken. In mijn vrije tijd zit ik zoveel mogelijk op de racefiets.

Operationeel Manager

Sam van Ling

sam@springlab.nl

Als onderdeel van Team Operations ben ik verantwoordelijk voor de aflevering en installatie van de beweegvloer: bestellingen, voorraadbeheer en afspraken met toeleveranciers. Ook ondersteun ik onze partnerlocaties via kennis, data en ervaring zodat we samen de impact van iedere beweegvloer verhogen.

Game designer

Salko Kattenberg

salko@springlab.nl

Als game designer ontwerp ik bewegelijke spelmechanismen en meeslepende games voor een uitdagende spelervaring. Ik breng mensen in beweging door spelers te verleiden en motiveren om dat stapje extra te doen. Want het leven kan altijd leuker!

Chief Operations Officer

Marloes van Gasteren

marloes@springlab.nl

Als echte liefhebber van beweging weet ik hoe belangrijk bewegen in je dagelijks leven is. Dat begint al op zeer jonge leeftijd en dat is waarom de Springlab Beweegvloer zo geweldig is. Als COO hou ik me met alle aspecten van het bedrijf bezig en laat ik processen zo goed mogelijk verlopen.

Game designer

Rob Nelissen

rob@springlab.nl

Al ruim 10 jaar ontwerp ik serious games, want ik geloof erin dat spelenderwijs leren de beste manier van leren is. Helemaal als je er tegelijkertijd ook nog bij beweegt! Voor iedereen, jong en oud. So get out of your seat and jump around!

Springlands 2018

Op avontuur met Springlab

Bij Springlab houden we van spelen, avontuur en de dingen nét even anders doen dan gebruikelijk is. Daarom huurden we voor ons vijfjarig bestaan een eiland af om er samen met al onze relaties een onvergetelijk Springlands Festival van te maken!