Bewegend leren tip voor thuis:
Meettocht

 

Thuis oefening

Meettocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Meettocht’. Een rekenkundige activiteit waarbij de kinderen meetkundige problemen leren oplossen door voorwerpen te meten met een meetstokje.

 

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 5 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Problemen oplossen.
  • Rekenvaardigheid.

Benodigdheden:

  • Papier.
  • Stift.
  • Stokje.

 

Uitleg:

Maak van een A4 papiertje een meetkaart waar de getallen 1 t/m 10 onder elkaar staan. Geef de kinderen een stokje die ze kunnen gebruiken om voorwerpen te meten. Dat meetstokje staat voor 1. Geef ze de opdracht om zo snel mogelijk een voorwerp te zoeken dat de afmeting ‘1’ heeft. Nadat ze een voorwerp hebben gevonden moeten ze het voorwerp opschrijven op de meetkaart achter het nummer 1. Laat ze daarna zo snel mogelijk een voorwerp zoeken wat de afmeting ‘2’ (de lengte van 2 meetstokjes) heeft. Ga zo door totdat de meetkaart vol is. Aan het eind  van het spel hebben ze 10 voorwerpen gevonden, gemeten en beschreven.

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games