Bewegend leren tip voor thuis:
‘Letterspeurtocht’

 

Thuis oefening

Letterspeurtocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Letterspeurtocht’. Een actief bewegend leren spel waarin, op een actieve en beweeglijke manier, gewerkt wordt aan SLO doelen voor taalvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf thuis uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is.

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Taal:

  • Herkennen van letters
  • Schrijven van letters

Benodigdheden:

  • Post-it briefjes
  • Stift
  • A4 papier

 

Uitleg:

Schrijf vier keer dezelfde letter op een post-it briefje. Doe dit met een aantal verschillende letters (minimaal 3). Plak van iedere letter één briefje op de muur. Verstop de rest van de briefjes op verschillende plekken in, en rondom het huis. Laat de kleuters de briefjes bij elkaar zoeken. Zorg ervoor dat zij dit per letter doen. Geef telkens aan welke letter zij moeten zoeken. Als alle briefjes gevonden zijn, kunt je de kinderen, de letters laten schrijven op een A4 papier.  

 

Spel variaties:

Maak het spel makkelijker of moeilijker door met meer verschillende letters te spelen en laat de kinderen een woord maken met de gevonden letters. 

 

Meer bewegend leren tips

Bewegend leren expert

Ant Schlooz

Mail mij via ant@springlab.nl
Bel of app mij via of 06 31 78 31 32

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games