Bewegend leren tip voor thuis:
‘Laser room’

 

Thuis oefening

Laser room

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Laser room’. Met dit spannende spel moeten kinderen samenwerken en elkaar aanwijzingen geven om door een kamer te komen die vol zit met laserstralen.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Motorische ontwikkeling.
  • Samenwerken.
  • Creatieve vorming.

Benodigdheden:

  • Touw.
  • Schaar.

 

 

Uitleg:

Met dit spel moeten de kinderen de overkant van de kamer zien te bereiken zonder  dat ze een laserstraal raken. 

Maak met touw nep laserstralen door de woonkamer en laat de kinderen hierbij zoveel mogelijk helpen. Als het parcours eenmaal is uitgezet kan het spel beginnen. De jongste mag het als eerste proberen. Het is de bedoeling dat ieder kind de overkant haalt zonder een laserstraal te raken. De kinderen moeten samenwerken door elkaar zo goed mogelijk aanwijzingen te geven. 

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games