Bewegend leren tip voor thuis:
Kopieerspel

 

Thuis oefening

Kopieerspel

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Kopieerspel’. Met deze bewegend leren oefening werken kinderen aan het geheugen en ruimtelijk inzicht. Ze moeten onthouden wat ze hebben gezien en op zoek gaan naar eenzelfde object, en dit object op exact dezelfde manier neerleggen.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Geheugen.
  • Ruimtelijk inzicht.

Benodigdheden:

  • 6 x 2 voorwerpen.

 

Uitleg:

Deze bewegend leren oefening traint het geheugen en draait om samenwerking en ruimtelijk inzicht. 

Leg zes voorwerpen op de grond in een rechte rij. De kinderen moeten deze rij zo snel mogelijk kopiëren. Ze moeten op zoek gaan naar zes exact dezelfde voorwerpen. Als ze een voorwerp gevonden hebben, dan moeten ze het tegenover het andere voorwerp neerleggen. De voorwerpen moeten ook op precies dezelfde manier worden neergelegd. Ligt het voorwerp horizontaal of verticaal? Ligt het linksom of rechtsom? 

Spel variaties:

Maak het spel moeilijker door de voorwerpen te verstoppen.

 

Meer bewegend leren tips

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games