Bewegend leren lessen voor kleuters

 

De magie van bewegend leren

Skip neemt de kinderen mee op avontuur!

Samen met beweegmascotte Skip gaan de kinderen op avontuur in het kleuteruniversum wat bestaat uit de taalwereld, de rekenwereld en de kleurenwereld. Iedere wereld heeft verschillende bewegend leren lessen met verschillende niveaus. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen en daarin ontwikkelen. 

De bewegend leren lessen zijn gericht op het automatiseren van kennis bij kleuters en bieden voldoende herhaling zodat de lesstof beklijft. De lessen zorgen voor veel speelplezier en een hoge mate van betrokkenheid en combineert dat met belangrijke SLO doelen in de leerlijnen Rekenen, Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

Dit is Skip. De beweegmascotte van het Springlab Beweegvloer Kleuterpakket. Samen met beweegmascotte Skip gaan de kinderen op avontuur in het kleuteruniversum waar ze bewegend leren lessen kunnen spelen op de Springlab Beweegvloer.

Gemaakt voor de klas

Hoe werkt het?

Het kleuterpakket is zo ontworpen, dat het precies past in jouw lesdag! Jij bepaalt per groepje het leerdoel. Je geeft ieder groepje een tablet en een ticket, waarmee ze toegang krijgen tot een bewegend leren les in één van de leerwerelden. 

Vanaf dat moment kan een groepje zelfstandig aan de slag met de Springlab Beweegvloer. Dit kan ook met meerdere kleutergroepen tegelijkertijd. Wanneer een groepje aan de beurt is, krijgen ze een seintje en worden ze door de tablet meegenomen naar de Springlab Beweegvloer. Na het spelen op de vloer worden ze weer automatisch teruggestuurd naar jouw klas. Super handig toch?

SLO leergebieden

Rijk assortiment lessen in 3 leerlijnen vol avontuur!

Het kleuteruniversum bestaat uit drie werelden: de taalwereld, de rekenwereld en de kleurenwereld. De leerdoelen in deze werelden sluiten aan op de SLO leergebieden, waardoor de Springlab Beweegvloer binnen iedere onderwijsmethode gebruikt kan worden. In elke wereld is er voor de kleuters een nieuwe uitdaging in de vorm van een verhaallijn. Hiermee leren kleuters al spelend en bewegend problemen oplossen. En dat is één van de belangrijkste 21st century skills die kinderen moeten leren. Zo combineert de Springlab Beweegvloer de SLO doelen met 21st century skills en natuurlijk met veel beweging!

Taal

Leer taal met Wolter Wobbel

In de lessen van de taalwereld helpen de kinderen de oude, wijze Wolter Wobbel met het zoeken naar letters die kwijt zijn geraakt. De kinderen herkennen de letters en leren de fonetische uitspraak.

Rekenen

Oma Wobbel is de getallen vergeten

In de lessen van de rekenwereld moeten de kinderen oma Wobbel helpen om het juiste getal bij het juiste koekje te herkennen en benoemen.

Vorm en kleur

Deze Wobbels zijn hun kleur kwijt

In de lessen van de rekenwereld moeten de kinderen de wobbels helpen om hun kleur weer terug te krijgen. Door 'echte' fysieke spullen in de juiste kleur op de Wobbels te leggen, krijgen die hun kleur terug.

Digitaal, sociaal, fysiek en beweeglijk

Unieke leerervaring

Op de Springlab Beweegvloer gebruiken kinderen tastbare objecten in een interactief spel waarin ze samen oplossingsgericht moeten werken. We brengen dus fysieke objecten uit de klas, letterlijk naar een digitale wereld! Met deze innovatieve technologie betrekken we kinderen actief bij het leerproces en creëren we een compleet nieuwe leerervaring.

Product- en prijsinformatie

Virtuele demo

Vraag een demo aan!

Demo aanvragen

 

Wil je meer weten of wil je graag met eigen ogen zien hoe het werkt? Vraag dan nu een virtuele demo aan en we laten je in korte tijd zien hoe de Springlab Beweegvloer de kinderen op een speelse en interactieve manier in beweging brengt. En jij kan gewoon achter je scherm zitten voor deze demo, dan scheelt weer wat kostbare tijd.