Springlab Beweegvloer:
bewegend leren voor peuters

Onze oplossing

Springlab Beweegvloer

De Springlab Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf.

De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer!

Bekijk onze educatieve games

Compleet pakket

Wat is het?

De Springlab beweegvloer is beschikbaar twee uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een vaste beweegvloer of een mobiele beweegvloer. Het is een compleet pakket waar je direct mee aan de slag kunt. Aan en gaan, noemen we dat! Geen gedoe, optimaal plezier. De installatie is zo gepiept en je kun direct aan de slag. Heb je daarna nog vragen? Dan staan we altijd voor je klaar. De beweegvloer is geschikt voor iedere locatie.

1. Start de tablet
2. Start de beweegvloer
3. En gaan!

Wil je weten wat voor jouw locatie de beste mogelijkheden zijn? Bekijk hier de productinformatie en de prijzen.

Productinformatie

Wat zeggen onze klanten over ons

‘De Springlab Beweegvloer is uniek in zijn soort. ‘Er is geen ander spel of materiaal wat zowel de motorische als de cognitieve ontwikkeling zoveel stimuleert.’

Karen Strengers
Directrice DAK kindercentra

Karen Strengers van DAK Kindercentra
Karen Strengers van DAK Kindercentra

Impressie

Kinderen in actie

 

Het aanbod

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games

Voordelen

Kinderen

 • 1 uur op de beweegvloer staat al gelijk aan 40% dagelijkse beweegnorm.
 • Maximaal speelplezier met hoge betrokkenheid, iedere dag weer.
 • Geschikt voor ieder kind, iedereen kan op eigen manier deelnemen.

Voordelen

Pedagogisch medewerker

 • Begeleiden is een feestje, kinderen vinden het geweldig.
 • Weinig voorbereidingstijd, alle tijd voor de kinderen.
 • Geen sportdiploma nodig om kinderen in beweging te brengen.

Voordelen

Kinderopvangorganisatie

 • Gezonde kinderopvang, basisschool en BSO. Kinderen (en medewerkers) gaan structureel meer bewegen.
 • Bespaar tijd en geld! Bewegen & ontwikkelen in één activiteit.
 • IKC-proof. Doorgaande bewegendleren-lijn richting primair onderwijs.

Bewegend leren expert

Jan-Paul de Beer

Mail mij via jp@springlab.nl
Bel of app mij via of 06 11 35 04 23

Samenwerking

Uk & Puk van Uitgeverij Zwijsen

Uk & Puk van Uitgeverij Zwijsen is een erkende lesmethode en een van de meest gebruikte methodieken in de kinderopvang. Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door.

Uk & Puk sluit daarmee perfect aan op onze visie op bewegend leren. Een samenwerking met de pedagogisch experts en ervaringsdeskundigen van Uitgeverij Zwijsen kon dan ook niet uitblijven. De beweegvloer bevat daarom drie beweeg- en leergames van Uk & Puk.

Meer informatie

Effecten beweegvloer

Bewezen meer beweging

Meer bewegen, dát is ons doel. Maar slagen we daar ook in met de beweegvloer? Om daarachter te komen heeft de Haagse Hogeschool een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de lichamelijke activiteit en belastingintensiteit van 2-4 jarigen tijdens het spelen op de beweegvloer.

Uit het onderzoek blijkt dat de kinderen tijdens het spelen op de beweegvloer, voornamelijk (> 50%) lopen en springen, waardoor de belastingintensiteit matig tot zwaar is. Hiermee levert de beweegvloer een bijdrage aan een goede gezondheid mits deze ter vervanging dient van sedentaire en licht intensieve activiteiten.

Bekijk onderzoek

FAQ

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij?

Mail ons

 • Is het mogelijk om eerst een gratis demonstratie te krijgen?

  Enthousiast over de Springlab Beweegvloer? Natuurlijk snappen we dat jullie ‘m eerst zelf willen uitproberen! We komen graag naar je toe om het in de praktijk te laten zien. Natuurlijk kunnen de kinderen de beweeg- en leergames tijdens de demo uitgebreid spelen. Vraag hier een demo aan!

 • Heb ik technische kennis nodig voor de installatie en/of het gebruik?

  Nee, ons product is zo ontworpen dat het voor iedereen eenvoudig en snel te gebruiken is. We komen alles zelf op locatie installeren om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Daarnaast geven we ook nog een introductietraining zodat alles duidelijk is!

 • Zijn de beweeg- en leergames ook geschikt voor kleuters?

  De huidige beweeg- en leergames zijn speciaal ontwikkeld voor de belevingswereld en het denkniveau van peuters. Momenteel zijn we al wel bezig met de ontwikkeling van beweeg- en leergames voor kleuters, die te spelen zijn op dezelfde beweegvloer. Wil je op de hoogte gehouden worden over onze ontwikkeling voor kleuters? Laat het ons dan weten via het contactformulier!

 • Hoeveel ruimte heb ik nodig voor de beweegvloer?

  De vloer heeft een oppervlakte van twee bij drie meter. Het is wenselijk om daaromheen in ieder geval nog een halve meter beschikbaar te hebben om in en uit het speelveld te kunnen stappen.

 • Blijven de beweeg- en leergames uitdagend genoeg?

  De content is ontworpen en meermaals getest om uitdagend te blijven. Dit doen we onder andere door verschillende niveaus aan te bieden, maar ook door dynamische content waardoor iedere speelbeurt anders is. Los daarvan blijven we bezig met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe beweeg- en leergames, zodat het product nooit verveelt.

 • Komen er ook nieuwe beweeg- en leergames?

  Ja, op de achtergrond blijven we constant bezig met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe beweeg- en leergames.

 • Kan ik zelf ook content uitbrengen voor jullie beweegvloer?

  Dat kan zeker! We bouwen een open platform waar ook ruimte is voor andere partijen om hun eigen content aan te bieden. Indien gewenst, kun je hiervoor samenwerken met onze gamedesigners en programmeurs om er gezamenlijk fantastische content van te maken! Neem contact met ons op bij vragen of interesse!

 • Hoe zit het eigenlijk met de privacy?

  De Springlab Peuterbundel is volledig AVG-proof. Dit betekent dat we voldoen aan alle officiële wetgevingen en regels omtrent privacy in kinderdagverblijven.

Bewegend leren expert

Jan-Paul de Beer

Mail mij via jp@springlab.nl
Bel of app mij via of 06 11 35 04 23