We zien vaak dat goede prototypes en patenten om mensen in beweging te brengen op de plank blijven liggen. De wil om er mee verder te gaan is er vaak wel, maar de kennis en mankracht ontbreekt om er een product van te maken dat verkocht kan worden. Dat vindt Springlab zonde! Als er een werkend prototype met marktpotentie is, dan kunnen wij het verder brengen. Samen met de ontwerper ontwikkelen en testen we een businessmodel, zetten we de productie op, bepalen we de marketingstrategie, gaan we op zoek naar een commerciële ondernemer en verkopen we de eerste producten. Hierna stapt Springlab uit het project zodat het zelfstandig verder kan groeien. Hoe dit innovatieproces er precies uitziet, lees je hieronder.

Deze stappen staan centraal

Van Idee naar BV

Concept onderzoek

Als er een werkend prototype is, onderzoeken we eerst of het concept potentie heeft. Lost het daadwerkelijk een probleem op, is er marktpotentie en is het in afzienbare tijd marktklaar te maken?

Van Idee naar BV

Prototype

In deze fase gaan we aan de slag om het prototype door te ontwikkelen tot een marktklaar product. We organiseren pilots en zoeken naar leveranciers.

Van Idee naar BV

Business Model

Als we inzicht hebben in de kosten van het product onderzoeken we het business model. Dit doen we door prijstesten in de markt. Ook zoeken we naar partners waarmee we ons businessmodel kunnen organiseren.

Van Idee naar BV

Ondernemers

Met alleen een product en een ontwerper ben je er nog niet. Je hebt iemand of een organisatie nodig die het product onder de aandacht brengt en deze kan verkopen. In deze fase gaan we hiernaar op zoek.

Van Idee naar BV

Communicatie

Om bekendheid te genereren voor de innovatie bij de doelgroep ontwerpen we een communicatiestrategie en plan. Het liefste beginnen we al met de communicatie voordat we op de markt zijn.

Van Idee naar BV

Lancering

Dit is het moment waar we met z'n allen hard naar toe werken. Op deze dag laten we de wereld kennis maken met onze nieuwe innovatie en brengen we mensen duurzaam in beweging!

Heb jij een werkend prototype? Neem contact op met Jan-Paul.
Hij staat altijd open voor nieuwe ideeën.