Springlab helpt organisaties om nieuwe producten, diensten en concepten te ontwikkelen die mensen in beweging brengen. Wij verzorgen het proces van probleem tot innovatieve oplossing en zorgen ervoor dat de oplossing daadwerkelijk geïntroduceerd wordt op de markt. Door ons gerealiseerde innovaties zijn o.a. een sta-vergadertafel, een actieve Escape Room en een groene golf systeem voor fietsers. De stappen die we nemen om innovaties te realiseren staan hieronder beschreven.

Deze stappen staan centraal

Innovatie-ontwikkeling op maat

Probleem analyse

Voor de start van elk innovatietraject is het belangrijk om alle ins en outs te weten van het vraagstuk. We stoppen pas met kennis verzamelen en vragen stellen als we alles van het vraagstuk weten.

Innovatie-ontwikkeling op maat

Doelgroep onderzoek

Om innovaties te ontwikkelen die mensen in beweging brengen willen we de doelgroep goed leren kennen. Met innovatief onderzoek dompelen we ons onder in het dagelijks leven van de doelgroep.

Innovatie-ontwikkeling op maat

Concept ontwikkeling

In deze fase gaan we samen met creatieve teams en experts aan de slag om middels co-design innovatieve oplossingen te ontwerpen die aansluiten bij de doelgroep en een duurzaam business model hebben.

Innovatie-ontwikkeling op maat

Rapid prototyping

De ontworpen oplossing kan nog zo mooi zijn op papier, maar je weet pas echt of het werkt als het in de praktijk wordt getest. Het liefste doen we dat zo snel mogelijk. Hoe eerder je kan testen, hoe sneller je tot een werkende innovatie komt.

Innovatie-ontwikkeling op maat

Communicatie

Met alleen een innovatie ontwikkelen ben je er nog niet. Het is het zaak om de oplossing onder de aandacht te brengen van je doelgroep. In deze fase ontwerpen we een communicatieplan om de doelgroep te bereiken.

Innovatie-ontwikkeling op maat

Lancering

Dit is het moment waar wij met z'n allen hard naar toe werken. Op deze dag laten we de wereld kennis maken met onze nieuwe innovatie en brengen we mensen op een duurzame manier in beweging!

Op zoek naar een oplossing voor jouw innovatie vraagstuk?
Neem contact op met Jan-Paul. Hij komt graag langs gefietst.