In het innovatienieuws van week 27, 28 en 29 staan o.a. het eerste VR pretpark in NL, Wavegarden de Eemhof en dé hype van het moment.

Innovatienieuws

Pokemongriep Pokemon Go
Pokemon Go is je vast niet ontgaan. De app maakt gebruikt van augmented reality; het verenigen van virtuele beelden (zoals Pokemons en trainingscentra) met de echte wereld (zoals slootjes en bestaande gebouwen). Middels deze app wordt de gebruiker op een leuke manier gestimuleerd om te bewegen door de Pokemons op te zoeken en te vangen.
Pokemon Go is nu zo’n groot succes dat zelfs het Amerikaanse kinderziekenhuis, C.S. Mott Children’s Hospital, gebruik maakt van de app om de zieke kinderen actiever te krijgen en de interactie onderling te stimuleren… Way to go!


Is this real life? The VR Room
Op 1 juli is het eerste Virtual Reality pretpark van Nederland geopend door Wouter van den Bijgaart, eigenaar van The VR room Utrecht.
De virtual reality-bril Oculus Rift samen met Leap Motion sensoren maakt de ervaring mogelijk, waarmee films in 360 graden bekeken kunnen worden of je op kan gaan in één van de vele games.
Een bezoek aan het park beloofd actie, vereist het verleggen van je lichamelijke waarneming en dagelijkse realiteit, stelt je oriëntatie op de proef en daagt je creativiteit uit. Kortom: ideaal voor een leuke uitje!


Wavegarden de Eemhof wavegarden_de_eemhof_2018
Goed nieuws voor surfliefhebbers: de plannen voor een Wavepark in het Eemmeer in Flevoland is in een vergevorderd stadium. Het betreft een ondiepe pool met kunstmatige golven en de grootte van een voetbalveld. Deze golven zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen, waardoor het park voor zowel beginners als gevorderden toegankelijk is.
Volg de ontwikkelingen van het plan hier, waar je je ook als supporter van het project kunt aanmelden. Wellicht zorg mede jij ervoor dat het plan gerealiseerd wordt.


De Urban Culture Run UrbanCultureRun_zonder-logo
Toe aan een hardloopwedstrijd met een culturele twist? Schrijf je dan voor eind augustus in voor de Urban Culture Run op 4 september in Utrecht, dat onderdeel is van de Culturele Zondagen.
De route van deze hardloopwedstrijd is niet langs maar door bijzondere plekken in Utrecht. De start en finish zal zijn bij het Stadskantoor en verder wordt er gelopen door plekken zoals
Hoog Catharijne, het oude Postkantoor, de siertuin van de Domkerk en de werfkelders van Winkel van Sinkel.


Power GloveRoboGlove
Bioservo Technologies komt met een verbeterde versie van NASA’s handschoen voor knijpkracht; de RoboGlove. Met de nieuwe versie wordt het mogelijk gemaakt om langer grip te hebben met meer kracht, zelfs bij kleine voorwerpen. In tegenstelling tot het oorspronkelijke product van NASA, richt de RoboGlove zich op de toepassing op aarde. Zo biedt het een oplossing voor mensen met minder kracht en voorkomt het RSI klachten. Check de RoboGlove in actie en zie de toepassingen en specificaties.

Bewaren