Bewegend leren tip voor thuis:
‘Getallen speurtocht’

 

Thuis oefening

Getallen speurtocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Getallen speurtocht’. Met dit spel kunnen kinderen in hun eigen woonwijk op zoek gaan naar getallen. Wanneer ze een getal gespot hebben, vinken zij deze af op de getallen kaart. Kinderen leren hiermee de verschillende betekenissen en posities van getallen.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Rekenvaardigheid:

  • Cijfers herkennen.
  • Positie van cijfers in een reeks.

Benodigdheden:

  • Een kaart met de getallen 1 t/m 50.
  • Een pen of een stift.

 

Uitleg:

Laat de kinderen zelf een getallenkaart maken op een A4 papiertje en plak dit op een stukje karton. Ga daarna naar buiten en ga op zoek naar getallen. Loop samen met je kind door de buurt en streep een nummer af als je het ziet. Als je het leuk vind kun je van alle nummers een foto maken, dan kun je samen een gave collaga maken. Laat de kinderen de verschillende betekenissen van getallen ontdekken, door te laten zien waar je de getallen allemaal voor kunt gebruiken. 

Spel variaties:

Moeilijker: je mag maximaal 10 huisnummers gebruiken!

Allermoeilijkst: je moet de volgende dingen minimaal 1x gebruiken: 

  • Een lengte (neem een meetlint mee);
  • Een prijs (denk aan de supermarkt of andere winkel);
  • Een gewicht (denk aan iets afwegen bij de supermarkt);
  • Een leeftijd.

 

Meer bewegend leren tips

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games