Springlab is per direct op zoek naar een all-round game designer. Een echte creatieveling die graag games ontwerpt voor een groot publiek. Jij gaat samen met ons designteam innovatieve games ontwikkelen die bewegen leuk maken.

iedereen in beweging

Regelmatig bewegen is noodzakelijk om gelukkig en gezond te leven. Technologische ontwikkelingen maken het echter lastig om voldoende te bewegen: alles wordt voor ons gedaan. Springlab is ervan overtuigd dat diezelfde technologie juist kan helpen om mensen in beweging te brengen.

Springlab brengt mensen in beweging

Springlab is een sociale onderneming met een missie: in 2025 maken wij dagelijks 500.000 mensen gelukkig door hen in beweging te brengen met onze producten die we non-stop ontwikkelen en vermarkten.

Zo heeft Springlab de Tovertafel geïntroduceerd; een speels product dat inmiddels elke dag duizenden mensen met dementie in beweging brengt door middel van interactieve lichtprojecties (winnaar New Venture 2015 & Dutch Game Award). Momenteel werken we o.a. aan de ontwikkeling van:

 • Light Companion, een innovatief systeem dat fietsers helpt om op een leuke manier vaker groen licht te halen en daardoor in beweging te blijven.
 • Moon Trees, een real life game voor kinderen en ouders in de natuur.

Heb jij de skills?oma_vrbril-01

Met ons designteam ontwerpen we op dit moment een aantal innovatieve games die bewegen leuk maken, zoals de Uit je bed spelletjes voor ouderen in het ziekenhuis. De games variëren van software games tot real life games. 

Aangezien Springlab steeds meer games maakt om mensen in beweging te krijgen, zijn we op zoek naar een all-round game designer die ons team versterkt. 

We zoeken een game designer met de volgende skills:

 • Je bent een mensgerichte game designer. Je stelt de gebruiker centraal in alles wat je doet en gaat graag de interactie aan met mensen. Je ontwerpt niet voor jezelf, maar om anderen te helpen meer te bewegen.
 • Je bent een game designer die gewend is om op basis van een goed onderbouwde creatieve briefing games te ontwerpen binnen gestelde deadlines.
 • We zoeken een game designer die vooral op concept niveau erg goed is. Programmeren of bouwen van game onderdelen doen de andere designers uit het Springlab team.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring. 
 • Je houdt van het bedenken en maken van fun games. We willen games maken die een groot publiek aanspreken en op lange termijn nog steeds leuk zijn om te spelen.
 • Je kan goed een visuele stijl bepalen voor spellen en deze stijl overbrengen aan een graphic designer die het vervolgens daadwerkelijk grafisch uitwerkt. Je treedt op als art director van de game maar hoeft niet letterlijk het design zelf te doen. 
 • Je bent gewend om samen te werken met graphic designers, programmeurs en project managers.
 • Je bent gewend om tijdens het game design proces concepten snel te playtesten in de praktijk. 
 • Je bent iemand die graag de puntjes op de i zet van een game. We zoeken iemand die er bijvoorbeeld voor zorgt dat alle scenario’s in een game getest zijn en er geen bugs meer inzitten.
 • Je bent iemand die dol is op interactieve games en gewend is om games te ontwerpen die gebruik maken van innovatieve technologieën. 
 • Je bent een generieke game designer. Je hebt geen focus op alleen software games of alleen op bordspellen of real life games. Je bent juist iemand die games kan ontwerpen onafhankelijk van het medium.

springlab_groepsfoto_avatars_voor_export_01-28

Het team

Je gaat samenwerken met ons designteam bestaande uit een product designer, interactie-programmeur, projectleider, commercieel manager en communicatiemanager.

oma_vrbril-02Jouw job

Jij bent de game designer die het designteam helpt met het ontwikkelen van innovatieve games die bewegen leuk maken. Je houdt je bezig met:

 1. Bedenken van game concepten. Van software games tot aan real life games in het bos, zolang ze maar mensen in beweging brengen. 
 2. Uitwerken van het game concept in concrete spelregels. Daarbij hoort het uitwerken van de werking van alle game mechanics. 
 3. Playtesting. 
 4. Bepalen van een visuele stijl voor de games middels moodboards en het aansturen van de graphic designer.
 5. Bewaken van het concept tijdens het bouwen van de game. Het bouwen van de game wordt door anderen gedaan.

Springlab biedt jou:

 • De meest dynamische game design opdrachten van Nederland. Je bent van a tot z betrokken bij het ontwikkelen van innovatieve games. Elk project is anders!
 • Projecten die impact maken. Je helpt mensen om meer te bewegen, wat goed is voor hun gezondheid en welzijn, en ook maatschappelijk rendement oplevert.
 • Een energiek team dat met passie de grootste uitdagingen aangaat.
 • Marktconforme vergoeding passend bij een kleine maatschappelijke organisatie. Samenwerken kan op meerdere manieren. We zoeken iemand die goed bij ons past. Samen bedenken we dan een passende vorm.

Solliciteren:

Stuur voor 21 oktober een originele motivatie met daarbij je portfolio naar eindbaas Jan-Paul: jp@springlab.nl.Springlab is bekend van o.a.:

Schermafbeelding 2016-02-09 om 11.19.22

  nu logo metro logo Print bnr logortv logo
Onze partners:

logos-website-partners-2016