Bewegend leren tip voor thuis:
‘Flitsgetallen’

 

Thuis oefening

Flistgetallen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Flitsgetallen’. Een snel spel wat je makkelijk even tussendoor kunt spelen. Met deze oefening laat je snel een getal zien en de kinderen moeten het getal benoemen. Kinderen leren hiermee getalpatronen herkennen zoals op een dobbelsteen.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Rekenvaardigheid:

  • Getalpatronen herkennen.
  • Sommen maken.

Benodigdheden:

  • Stoepkrijt.

 

Uitleg:

Eerst teken je een lijn op ongeveer 20 meter afstand. Daarna ga je tegenover de kinderen staan. Jij houdt één hand op en laat heel snel een getal zien met je vingers. Daarna doe je je vingers snel weer weg (hoe sneller hoe moeilijker). Als je kind het getal wat je liet zien goed raad, dan mag ie een stap naar achter doen. Als een kind helemaal tot aan de lijn kan komen, heeft ie gewonnen. Bij elke keer fout, moet hij weer een stapje dichterbij!

Spel variaties:

Variatie: Je kunt twee keer je vingers laten zien en de kinderen van de twee getallen een som laten maken.

Moeilijker: Je kan het spel moeilijker maken door je vingers maar heel kort te laten zien. Je kunt het nog moeilijker maken door twee handen tegelijk te gebruiken.

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games