Bewegend leren tip voor thuis:
‘Figuren zoektocht’

 

Thuis oefening

Figuren zoektocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Figuren zoektocht’. De kinderen leren wiskundige taal gebruiken. Door ze te laten zoeken naar voorwerpen met de vorm van een figuur, leren ze over verschillende figuren en hoe ze figuren kunnen herkennen, identificeren en toepassen. 

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel Rekenvaardigheid:

  • Figuren

Benodigdheden:

  • 3 voorwerpen in de vorm van een figuur.

 

Uitleg:

Teken drie vakken en leg tussen de eerste en het tweede vak een rekenkaart en tussen het middelste en het laatste vak een kaart met daarop een = teken. Maak een rekensom, door in het eerste en tweede vak een aantal duplo blokken neer te leggen. Laat vervolgens de kinderen het aantal blokjes verzamelen om het derde vak te vullen en daarmee het antwoord te geven. Ze mogen telkens maar één blokje pakken. Als het antwoord van de som vijf is, dan moeten zij dus vijf keer op en neer rennen om vijf blokjes te verzamelen.

Spel variaties:

Moeilijker: Maak het spel moeilijker door kleuren en vormen te combineren. Laat de kinderen bijvoorbeeld op zoek gaan naar een rode vorm met 4 hoeken. Je kunt het vervolgens nog een stukje moeilijker maken door de kinderen de vormen te laten benoemen. 

Intensiever: Verhoog de intensiteit van het spel door er een wedstrijd van te maken. Laat ze, zo snel mogelijk een voorwerp in de vorm van een figuur zoeken. Laat ze daarna drie voorwerpen zoeken in de vorm van een cirkel, vierkant en rechthoek. Degene die dit als eerst bij elkaar heeft is de winnaar.

 

Meer bewegend leren tips

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games