Springlab is per direct op zoek naar een ervaren parttime projectmanager. Een echte aanpakker die graag innovatieve projecten op een gestructureerde wijze in goede banen leidt en Springlab naar een hoger niveau wil tillen. Jij gaat samen met ons designteam innovatieve producten ontwikkelen die bewegen leuk maken.

iedereen in beweging
Regelmatig bewegen is noodzakelijk om gelukkig en gezond te leven. Technologische ontwikkelingen maken het echter lastig om voldoende te bewegen: alles wordt voor ons gedaan. Springlab is ervan overtuigd dat diezelfde technologie juist kan helpen om mensen in beweging te brengen.

Springlab brengt mensen in beweging

Springlab is een sociale onderneming met een missie: in 2025 maken wij dagelijks 500.000 mensen gelukkig door hen in beweging te brengen met onze producten die we non-stop ontwikkelen en vermarkten.

Zo heeft Springlab de Tovertafel geïntroduceerd; een speels product dat inmiddels elke dag duizenden mensen met dementie in beweging brengt door middel van interactieve lichtprojecties (winnaar New Venture 2015 & Dutch Game Award). Momenteel werken we o.a. aan de ontwikkeling van:

 • Light Companion, een innovatief systeem dat fietsers helpt om op een leuke manier vaker groen licht te halen en daardoor in beweging te blijven.
 • Moon Trees, een real life game voor kinderen en ouders in de natuur.

Heb jij de skills?oma_vrbril-01

Met ons designteam ontwerpen we op dit moment een aantal innovatieve games die bewegen leuk maken, zoals de Uit je bed spelletjes voor ouderen in het ziekenhuis.

Aangezien Springlab steeds meer producten ontwikkelt om mensen in beweging te krijgen, zijn we op zoek naar een parttime projectmanager die ons team versterkt en naar een hoger niveau tilt.

We zoeken een projectmanager met de volgende skills. Jij:

 • hebt ruime ervaring met het managen van innovatieve designprojecten. Je bent gewend om projecten te begeleiden van een idee tot een verkoopbaar product.
 • bent iemand waar wij als jonge, snelgroeiende organisatie van kunnen leren op het gebied van projectmanagement. Je kunt bijvoorbeeld meer structuur aanbrengen in de organisatie.
 • werkt van nature zeer gestructureerd werkt en ook heel graag structuur en overzicht aanbrengt in projecten.
 • let scherp op alle details in een project. Je denkt graag vooruit en focust vooral op de timings en het budget.
 • bent gewend om overzichtelijke planningen en begrotingen te maken die ook te gebruiken zijn door andere teamleden.
 • creëert een omgeving waarbinnen de teamleden kunnen uitblinken.
 • bent gewend om met meerdere stakeholders te werken in een project en deze allemaal goed betrokken te houden op het project.
 • werkt graag aan relaties. Je probeert zowel de relaties binnen het projectteam als met partners en opdrachtgevers steeds te verbeteren.
 • Je kan goed omgaan met onzekerheid in projecten. In onze innovatieve projecten zijn vaak veel factoren nog niet bekend.

springlab_groepsfoto_avatars_voor_export_02-41

Het team

Je gaat samenwerken met ons designteam, bestaande uit een product designer, interactie-programmeur, projectleider, commercieel manager en communicatiemanager.

oma_vrbril-02Jouw job

Jij bent de projectmanager die de overige leden van het designteam laat excelleren binnen de gestelde timings en budgetten. Je houdt je bezig met:

  Het maken en bewaken van planningen. Je zorgt ervoor dat alle taken op tijd uitgevoerd zijn en de deadlines gehaald worden op kwalitatieve wijze.
  Het opstellen van projectbegrotingen en bewaken van budgetten.
  Accountmanagement; contact met klanten en samenwerkingspartners. Je schakelt veel met de klant en partners om te zorgen dat iedereen betrokken is en weet wat hij moet doen.
  Het laten excelleren van de teamleden. Jij zorgt ervoor dat alle taken voor iedereen helder zijn en dat de teamleden in staat worden gesteld om op een ideale manier hun taken uit te voeren.
  Een extra opdracht: binnen Springlab het projectmanagement naar een hoger niveau tillen. Je zorgt ervoor dat onze projecten meer structuur krijgen en gestructureerder uitgevoerd worden.

Springlab biedt jou:

 • De meest dynamische game design opdrachten van Nederland. Je bent van a tot z betrokken bij het ontwikkelen van innovatieve games. Elk project is anders!
 • Projecten die impact maken. Je helpt mensen om meer te bewegen, wat goed is voor hun gezondheid en welzijn, en ook maatschappelijk rendement oplevert.
 • Een energiek team dat met passie de grootste uitdagingen aangaat.
 • Mogelijkheid om door te groeien binnen Springlab tot fulltime projectmanager.
 • Marktconforme vergoeding passend bij een kleine maatschappelijke organisatie.
 • Je kan bij ons op freelance basis of in dienstverband met ons samenwerken.

Solliciteren:

Stuur voor 26 oktober een originele motivatie met daarbij je cv naar eindbaas Jan-Paul: jp@springlab.nl.Springlab is bekend van o.a.:

Schermafbeelding 2016-02-09 om 11.19.22

  nu logo metro logo Print bnr logortv logo
Onze partners:

logos-website-partners-2016