Bewegend leren tip voor thuis:
‘Duplo sommen’

 

Thuis oefening

Duplo sommen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Duplo sommen’. Een actief bewegend leren spel waarin, op een actieve en beweeglijke manier, gewerkt wordt aan SLO doelen voor rekenvaardigheid. Deze oefening is gemakkelijk zelf thuis uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is. 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 6 jaar.

SLO doel rekenen:

  • Veranderen
  • Vergelijken
  • Groottes
  • Hoeveelheden

Benodigdheden:

  • Drie vakken
  • Kaartjes met wiskundige tekens zoals; – + = x /
  • Duplo blokjes of Lego steentjes
  • Verschillende emmers of bakken

 

Uitleg:

Teken drie vakken en leg tussen de eerste en het tweede vak een rekenkaart en tussen het middelste en het laatste vak een kaart met daarop een = teken. Maak een rekensom, door in het eerste en tweede vak een aantal duplo blokken neer te leggen. Laat vervolgens de kinderen het aantal blokjes verzamelen om het derde vak te vullen en daarmee het antwoord te geven. Ze mogen telkens maar één blokje pakken. Als het antwoord van de som vijf is, dan moeten zij dus vijf keer op en neer rennen om vijf blokjes te verzamelen.

Spel variaties:

Maak het spel makkelijker of moeilijker door te variëren met de volgorde. Laat bijvoorbeeld alleen het antwoord zien en laat vervolgens de kinderen zelf een som bedenken om tot dat antwoord te komen.  Je kunt ook de beweegintensiteit verhogen door meerdere bakken met blokjes op verschillende plekken te verstoppen.

 

Meer bewegend leren tips

Duplo sommen Springlab

Bewegend leren expert

Ant Schlooz

Mail mij via ant@springlab.nl
Bel of app mij via of 06 31 78 31 32

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games