Handige bewegend leren tips en leuke extra’s

Bewegend leren – Puk introlied Springlab Beweegvloer

Zijn jullie kinderen ook zo gek op het liedje van Puk? Dan kan je nu het liedje van Puk nog een keer bekijken! En samen met Puk zingen en dansen.

Bekijk de video

Puk introlied Springlab Beweegvloer peuters

Bewegend leren voor thuis – Positiespel

Positiespel is een vrij simpel spel waar weinig voor nodig is. Het kan gemakkelijk thuis gespeeld worden zonder al te veel voorbereiding. Met dit spel werken kinderen aan ruimtelijk inzicht en taalvaardigheid.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Laser room

Met dit spannende spel moeten kinderen samenwerken en elkaar aanwijzingen geven om door een kamer te komen die vol zit met ‘levensgevaarlijke’ laserstralen. 

Ga naar spel

 

Bewegend leren voor thuis – Bericht van Mars

Ontcijfer de code van mars duurt ongeveer 10 minuten. Om vervolgens samen met je kind in 10-15 minuten een bericht terug te schrijven.

Voor de onderbouw Voor de middenbouw

 

 

 

 

Bewegend leren voor thuis – Escape room

Met dit spannende spel moeten kinderen samenwerken, meten, rekenen, bewegen, zoeken en bouwen om een probleem op te lossen en zo de geheime sleutel te vinden.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Ballonnenspel

Met dit leuke spel werken kinderen aan hun motorische vaardigheden, en leren ze samenwerken. Het is een gemakkelijk, laagdrempelig spel waar jonge kinderen zich prima mee kunnen vermaken.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Kopieerspel

Met deze bewegend leren oefening werken kinderen aan het geheugen en ruimtelijk inzicht. Ze moeten onthouden wat ze hebben gezien en op zoek gaan naar eenzelfde voorwerp, en dit voorwerp op exact dezelfde manier neerleggen.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Pretpark in de tuin

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Pretpark in de tuin’. Een leuke activiteit waarbij  kinderen hun fantasie moeten gebruiken om een pretpark parcours te maken, en zo goed mogelijk moeten samenwerken om het parcours te doorlopen.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Meettocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Meettocht’. Een rekenkundige activiteit waarbij de kinderen meetkundige problemen leren oplossen door voorwerpen te meten met een meetstokje.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Dominocode

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Dominocode’. Een spannend spel waarbij de kinderen op zoek gaan naar de geheime Dominocode. Zoek de dominosteentjes, leg ze in de juiste volgorde en kraak de code! Dit spel is een mix van rekenen en taal.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Vliegtuigjes vliegen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vliegtuigjes vliegen’. Een leuk spel waarbij je de kinderen vliegtuigjes laat vouwen en versieren met getallen, letters en figuren.

Ga naar spel

 

 

 

Vliegtuigjes vliegen - bewegend leren voor thuis

Bewegend leren voor thuis – Beweegdobbelsteen paas editie

Een beweegdobbelsteen voor thuis, maar dan in het thema pasen. Je knipt, vouwt en lijmt een supergave dobbelsteen met paaseieren erop en je
bent klaar voor de start!

Ga naar spel

 

Beweegdobbelsteen voor thuis-paaseditie

Bewegend leren voor thuis – Flitsgetallen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Flitsgetallen’. Een snel spel wat je makkelijk even tussendoor kunt spelen. Met deze oefening laat je snel een getal zien en de kinderen moeten het getal benoemen. Kinderen leren hiermee getalpatronen herkennen zoals op een dobbelsteen.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Springsommen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Springsommen’. Een actief spel waarbij kinderen al springend cijfers leren kennen en sommen kunnen oefenen.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Beweeghappers

Met de Springlab Beweeghapper kun je zelf thuis aan de slag. De kinderen kiezen een kleur of een cijfer en voeren daarna de beweegopdracht uit. Kun jij op één been staan? Of achteruit lopen? Leuk voor tussendoor!

De Springlab Beweeghapper is er in twee versies, afhankelijk van leeftijd en ontwikkelingsniveau.

Beweeghapper voor peuters Beweeghapper voor kleuters

Bewegend leren voor thuis – Getallen sprintjes

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Getallen sprintjes’. Een zeer actief spel waarbij kinderen moeten rennen van het ene getal naar het andere getal. Kinderen leren op een intensieve manier over de volgorde van getallen in een telrij.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Getallen speurtocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Getallen speurtocht’. Met dit spel kunnen kinderen in hun eigen woonwijk op zoek gaan naar getallen. Wanneer ze een getal gespot hebben, vinken zij deze af op de getallen kaart.

Ga naar spel

Springlab bewegend leren getallen speurtocht

Bewegend leren voor thuis – Rekencirkels

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Rekencirkels’. Met dit spel kunnen kinderen spelenderwijs willekeurige rekensommen oefenen. Ze leren de verschillende kanten van een dobbelsteen te herkennen als cijfers en ze leren deze cijfers zelf op te schrijven.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Beweegdobbelsteen

Een tijdje terug introduceerde we de beweegdobbelsteen in de kinderopvang. Die werd met groot enthousiasme ontvangen. Nu hebben we ook een beweegdobbelsteen voor thuis!

Je knipt, vouwt en lijmt een supergave dobbelsteen met monsters erop en je bent klaar voor de start! Veel dobbel- en beweegplezier!

Ga naar spel

Beweeg dobbelsteen voor thuis

Bewegend leren voor thuis – Figuren zoektocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Figuren zoektocht’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen de wereld van figuren thuis kunnen ontdekken.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis - Figuren zoektocht

Bewegend leren voor thuis – Voorwerpen verhaal

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Vormen Race

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Confetti memory

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Confetti memory’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt net als memory, maar dan een beetje actiever. Per beurt mag je twee kaartjes om draaien en tussen de beurten door ren je lekker heen en weer. Leuk en leerzaam dus!

Ga naar spel

Confetti memory

Bewegend leren voor thuis – Stuiternamen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Stuiternamen’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt met een stuiterbal. Met dit spel werken we al stuiterend aan de SLO doelen voor taalvaardigheid. Bekijk hier de oefening ‘Stuiternamen’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Verzamelspel

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Verzamelspel’. Een actief bewegend leren spel voor binnen en voor buiten. Met deze actieve bewegend leren oefening werken we aan de SLO doelen voor rekenvaardigheid. Bekijk hier de oefening ‘Verzamelspel’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Letterspeurtocht

Bewegend leren is voor iedereen toegankelijk en je kunt er gemakkelijk zelf thuis mee aan de slag. Onze experts maken geregeld filmpjes waarin zij de thuisoefeningen demonstreren. Bekijk hier de oefening ‘Letterspeurtocht’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Duplo sommen

Bewegend leren is voor iedereen toegankelijk en je kunt er gemakkelijk zelf thuis mee aan de slag. Onze experts maken geregeld filmpjes waarin zij de thuisoefeningen demonstreren. Bekijk hier de oefening ‘Duplo sommen’.

Ga naar spel

Duplo sommen Springlab_2

Lekker in beweging met de beweegtips!

Bewegen is natuurlijk hartstikke leuk. En daar willen we jullie dus graag een handje bij helpen. In deze versie van de beweegtips lees je een hoop leuke tips voor bewegen met jonge kinderen. Hoppa, van die bank af en lekker bewegen allemaal!

Ga naar beweegtips

Beweegtips van Springlab

Zelf ook met Blobbers aan de gang?

Deze vrolijke Blobber is ontworpen door Nour uit groep 2 van basisschool De Veldrakker in Utrecht. Welke kleuren kies jij? Enne… Buiten de lijntjes denken mag natuurlijk altijd!

Download de kleurplaat