Handige bewegend leren tips en leuke extra’s

Bewegend leren voor thuis – Beweeghappers

Met de Springlab Beweeghapper kun je zelf thuis aan de slag. De kinderen kiezen een kleur of een cijfer en voeren daarna de beweegopdracht uit. Kun jij op één been staan? Of achteruit lopen? Leuk voor tussendoor!

De Springlab Beweeghapper is er in twee versies, afhankelijk van leeftijd en ontwikkelingsniveau.

Beweeghapper voor peuters Beweeghapper voor kleuters

Bewegend leren voor thuis – Getallen sprintjes

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Getallen sprintjes’. Een zeer actief spel waarbij kinderen moeten rennen van het ene getal naar het andere getal. Kinderen leren op een intensieve manier over de volgorde van getallen in een telrij.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Getallen speurtocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Getallen speurtocht’. Met dit spel kunnen kinderen in hun eigen woonwijk op zoek gaan naar getallen. Wanneer ze een getal gespot hebben, vinken zij deze af op de getallen kaart.

Ga naar spel

Springlab bewegend leren getallen speurtocht

Bewegend leren voor thuis – Beweegdobbelsteen

Een tijdje terug introduceerde we de beweegdobbelsteen in de kinderopvang. Die werd met groot enthousiasme ontvangen. Nu hebben we ook een beweegdobbelsteen voor thuis!

Je knipt, vouwt en lijmt een supergave dobbelsteen met monsters erop en je bent klaar voor de start! Veel dobbel- en beweegplezier!

Ga naar spel

Beweeg dobbelsteen voor thuis

Bewegend leren voor thuis – Figuren zoektocht

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Figuren zoektocht’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen de wereld van figuren thuis kunnen ontdekken.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis - Figuren zoektocht

Bewegend leren voor thuis – Voorwerpen verhaal

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Vormen Race

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Vormen Race’. Een bewegend leren spel waarmee kinderen actief met vormen bezig zijn.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Confetti memory

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Confetti memory’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt net als memory, maar dan een beetje actiever. Per beurt mag je twee kaartjes om draaien en tussen de beurten door ren je lekker heen en weer. Leuk en leerzaam dus!

Ga naar spel

Confetti memory

Bewegend leren voor thuis – Stuiternamen

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Stuiternamen’. Een actief bewegend leren spel wat gespeeld wordt met een stuiterbal. Met dit spel werken we al stuiterend aan de SLO doelen voor taalvaardigheid. Bekijk hier de oefening ‘Stuiternamen’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Verzamelspel

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Verzamelspel’. Een actief bewegend leren spel voor binnen en voor buiten. Met deze actieve bewegend leren oefening werken we aan de SLO doelen voor rekenvaardigheid. Bekijk hier de oefening ‘Verzamelspel’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Letterspeurtocht

Bewegend leren is voor iedereen toegankelijk en je kunt er gemakkelijk zelf thuis mee aan de slag. Onze experts maken geregeld filmpjes waarin zij de thuisoefeningen demonstreren. Bekijk hier de oefening ‘Letterspeurtocht’.

Ga naar spel

Bewegend leren voor thuis – Duplo sommen

Bewegend leren is voor iedereen toegankelijk en je kunt er gemakkelijk zelf thuis mee aan de slag. Onze experts maken geregeld filmpjes waarin zij de thuisoefeningen demonstreren. Bekijk hier de oefening ‘Duplo sommen’.

Ga naar spel

Duplo sommen Springlab_2

Lekker in beweging met de beweegtips!

Bewegen is natuurlijk hartstikke leuk. En daar willen we jullie dus graag een handje bij helpen. In deze versie van de beweegtips lees je een hoop leuke tips voor bewegen met jonge kinderen. Hoppa, van die bank af en lekker bewegen allemaal!

Ga naar beweegtips

Beweegtips van Springlab

Zelf ook met Blobbers aan de gang?

Deze vrolijke Blobber is ontworpen door Nour uit groep 2 van basisschool De Veldrakker in Utrecht. Welke kleuren kies jij? Enne… Buiten de lijntjes denken mag natuurlijk altijd!

Download de kleurplaat