Visie

De bouwstenen van bewegend leren

Wij vinden het toekomstbeeld van bewegend leren ontzettend mooi en inspirerend. En wij vermoeden dat jij het daar als lezer van deze blog mee eens bent. Maar hoe denken we daar precies te komen? Daarvoor hebben we een zogenaamd ‘inhoudelijk framework’ ontworpen als richtlijn en houvast. Volgens ons zijn dit dé bouwstenen om bewegend leren van de grond te krijgen.

Het onderstaande framework hebben we samen met onze enthousiaste partners ontworpen. Vele onderwijskundigen, pedagogisch medewerkers, organisaties, experts én peuters dachten met ons mee. Al deze waardevolle input vanuit vele verschillende invalshoeken hebben uiteindelijk geleid tot dit framework. Het bovenste deel van het framework is breed toepasbaar, terwijl het onderste deel speciaal gericht is op peuters.

Wij van Springlab gebruiken het framework bij het ontwerpen van spellen voor op een interactieve beweegvloer waarmee peuters kunnen spelen, bewegen én leren tegelijkertijd. We hopen dat het framework ook waardevol en bruikbaar is voor andere organisaties die bezig zijn met de ontwikkeling van bewegend leren.

Heb jij tips, verbeteringen of aanvullingen voor het framework? Dat horen we graag! Alle kennis, meningen en ervaringen zijn welkom. Neem contact op met onze lead designer Salko Joost Kattenberg.

Meer lezen

Relevante artikelen