Bewegend leren

Onze droom

Bewegend leren

Kinderen leren door te ervaren met hun hele lichaam. Spelen, ontdekken, vallen en weer opstaan. Het liefst samen. Daar mag het onderwijs best wat meer op aansluiten, vinden wij. Daarom bouwen wij aan een wereld waar alles samenkomt door bewegend leren: innovatieve oplossingen, ideeën, vragen, uitgevers, ouders, wetenschappers, onderzoekers en meer. Samen maken we van bewegend leren de norm in het onderwijs! Bekijk hieronder de grootste voordelen van bewegend leren.

Voel je beter

Bewegen is gezond

Bewegen is erg goed voor je. Door regelmatig te bewegen blijf je mentaal én fysiek gezond.

Meer focus

Betere concentratie

Door bewegen en leren af te wisselen of zelfs te combineren kun je je beter concentreren.

Onderzoek toont aan

Betere schoolprestaties

Steeds meer onderzoeken concluderen dat meer bewegen leidt tot betere schoolprestaties.

Sterk in je schoenen

Beter zelfbeeld

Bewegen heeft bij kinderen een positief effect op zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale vaardigheden.

School is een feestje

Meer plezier

Bewegen toepassen in de klas maakt school leuker voor leerlingen en voor docenten.

Homo sapiens

Gemaakt om te bewegen

We doen onszelf en ons lichaam een groot plezier met bewegen. We zijn er voor gemaakt!

Onze oplossing

Springlab Beweegvloer

De Springlab Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf.

De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer!

Meer informatie

Kritisch interview

Bewegend leren…?

“Dat ehh… bewegend leren hè? Is dat wel wetenschappelijk bewezen? En bovendien, kinderen bewegen toch al meer dan genoeg? Sterker nog: kinderen kunnen soms zó druk zijn!.” Dit soort bezwaren tegen bewegend leren krijgen we maar al te vaak te horen.

Onze oprichter Jan-Paul de Beer werd onlangs geïnterviewd door een wel heel sceptische journalist. In deze video probeert hij haar, en daarmee vele sceptici, te overtuigen van bewegend leren.

Peuterpakket  Kleuterpakket

Zij staan achter bewegend leren

Onze ambassadeurs

MeesterSander.nl

Sander Gordijn

Bewegend leren is de beste manier om kinderen voor te bereiden op hun toekomst. Zij leren door dingen te doen die ze daarna nooit meer zullen vergeten. Daarom steun ik Springlab en wij gaan proberen om ieder kind te laten leren door bewegen.

Creatief pedagoog

Hannah Koenen

Na ruim 10 jaar in de kinderopvang als pedagogische medewerker en video interactie begeleider weet ik heel goed hoe het is om in de praktijk met kinderen te werken. Tijdens mijn werk in de kinderopvang heb ik kennis gemaakt met de beweegvloer. Maar al daarvoor was ik een groot voorstander van meer bewegen en meer buiten spelen met de kinderen!

Lector Gezonde Leefstijl De Haagse Hogeschool

Sanne de Vries

Bewegen en leren combineren. Het klinkt als een win-win situatie voor het onderwijs. Maar worden de beoogde effecten op de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen ook bereikt? Dat onderzoekt De Haagse Hogeschool voor Springlab.

Ontwikkelaar Schatkist en Uk & Puk

Maud Bos

Jonge kinderen leren door middel van spel en daar is bewegen een wezenlijk onderdeel van. Door actief bezig te zijn ontdekken peuters en kleuters de wereld om hen heen en maken zij veel nieuwe vaardigheden eigen.

Beleidsadviseur Gemeente Rotterdam

Merlijn Snijders

De gemeente Rotterdam zet in op een fitte generatie Rotterdammers. Helaas zitten kinderen gedurende de dag nog steeds veel stil. Bewegend leren helpt om het onderwijs actiever in te richten en biedt mooie kansen om kinderen spelenderwijs en ervarend te laten leren.

Pedagoog bij Humankind (Regio Zuid-Holland)

Saskia van der Wijk

Vanuit onze pedagogische visie creëren we een rijke speel- en leeromgeving voor onze kinderen waarin bewegen belangrijk is. Op de beweegvloer kunnen de kinderen spelenderwijs ontdekken en stimuleren we tegelijkertijd de motoriek en alle andere ontwikkelingsgebieden.

directeur kdo Hoi Pipeloi Schagerbrug / trainer Uk&Puk

Marja Schmitz

Bewegen hoort bij ieder kind; een kind=bewegen! Naast buitenspelen en alle andere beweegactiviteiten, zorgt de beweegvloer ervoor dat kinderen nog intensiever bewegen en spelenderwijs sociaal samen leren werken. De kinderen genieten enorm van de spellen met Puk!

Bewegend leren expert

Jan-Paul de Beer

Mail mij via jp@springlab.nl
Bel of app mij via of 06 11 35 04 23