Probleem

Stilzitten is al jaren de norm in het onderwijs. Dit terwijl voldoende beweging een essentieel onderdeel is van een goede gezondheid en de ontwikkeling van kinderen.

Aanpak

Wij gaan bewegen en leren combineren. Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je beter leert wanneer je beweegt. We beginnen bij de allerkleinsten in de kinderopvang en werken stap voor stap toe naar het middelbaar onderwijs. Want: jong geleerd is oud gedaan.

Oplossing

Het eerste product waaraan wij momenteel werken is een interactieve beweegvloer. Zo leren kinderen al spelenderwijs én met plezier het lesmateriaal.

BEWEGEND LEREN – maakt van beweging een vast onderdeel in het onderwijssysteem

Springlab vindt het op z’n minst opvallend dat kinderen langdurig moeten stilzitten in de klas. Dat gaat volledig in tegen hun natuurlijke energieën. Daarnaast zorgt voldoende beweging voor een betere ontwikkeling van de hersenen, dit maakt het onmisbaar voor het onderwijs. Wij vinden daarom dat kinderen het recht hebben om te bewegen op school! Springlab gaat de uitdaging aan om van bewegen een vast onderdeel te maken in het onderwijs. We beginnen bij de allerkleinsten in de kinderopvang en werken stap voor stap toe naar het middelbaar onderwijs. Want: jong geleerd is oud gedaan.

Benieuwd naar ons masterplan om dit te realiseren? Of wil je gewoon wat meer informatie? Ga dan naar onze website van Bewegend Leren!

Schermafbeelding 2017-08-09 om 13.14.28