Bewegend Leren voor kleuters

Bewegend leren lessen in drie leerlijnen

 

Het Springlab Kleuterpakket

De grote winst van het Springlab Kleuterpakket

Met het Kleuterpakket voor de Springlab Beweegvloer wordt de lesstof voor kleuters op een speelse en innovatieve manier beweeglijk gemaakt. Hiermee wordt leren een belevenis en behaal je tegelijkertijd leer- en beweegwinst! Het Kleuterpakket bestaat uit een rijk assortiment bewegend leren lessen verspreid over drie leerlijnen. We breiden de spellen steeds uit om kinderen te blijven stimuleren en verrassen!

Het kleuterpakket is ook heel praktisch: de kleuters bedienen hem helemaal zelfstandig, waardoor er geen voorbereiding nodig is van de leerkracht. Dat betekent dus heel wat tijdwinst!

Leerwinst

Beter leren door beweging in de klas

Onderzoek toont het aan: als kinderen bewegen tijdens het leren, dan leren ze beter! Het Kleuterpakket voor de Springlab Beweegvloer is ontwikkeld samen met ervaren leerkrachten en pedagogen, echte experts uit het veld dus. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de kinderen hoge betrokkenheid hebben bij de bewegend leren lessen en dat de inhoud ook naadloos aansluiten op de SLO leerdoelen van de leerlijnen rekenen, Nederlands en kunstzinnige oriëntatie. Hierdoor is de Springlab Beweegvloer ideaal voor het automatiseren van kennis bij kinderen.

Bewegend leren voor kleuters levert leerwinst op

Beweegwinst

Blije, gezonde kinderen

Met de Springlab Beweegvloer kunnen kinderen meer bewegen in de klas. Het zorgt voor maximaal speelplezier met hoge betrokkenheid. De bewegend leren lessen stimuleren gevarieerde bewegingen met het hele lichaam. Zo kunnen kinderen rennen, springen en rollen op de vloer terwijl ze ook nog iets leren. Ze werken aan rekenen, Nederlands en kunstzinnige oriëntatie en tegelijkertijd ook aan hun motorische ontwikkeling en 21st century skills. Bewegend leren zorgt ook voor een betere concentratie, juist voor die kinderen die moeite hebben met zich concentreren.

Tijdwinst

Bewegend leren lessen die je niet hoeft voor te bereiden!

Er is geen voorbereiding of begeleiding nodig van de leerkracht. De kinderen kunnen de Springlab Beweegvloer zelfstandig bedienen met een tablet. Daarnaast is er een intelligent plansysteem, zodat je met meerdere klassen gebruik kan maken van de Springlab Beweegvloer. Als leerkracht hoef je dus geen planning te maken voor de Springlab Beweegvloer en kan je meer aandacht geven aan de kinderen.

Bewegend leren voor kleuters levert tijdwinst op

Imagowinst

Loop voorop

De Springlab Beweegvloer is nieuw in het onderwijs, maar is al sinds 2018 een begrip in de kinderopvang. Daar heeft het peuterpakket van de Springlab Beweegvloer al duizenden peuters in beweging gebracht. Nu kunnen op de basisschool en in het IKC zowel peuters als kleuters in beweging gebracht worden tijdens het leren. Met het kleuterpakket op de Springlab Beweegvloer kun je met jouw school voorop lopen met de meest opvallende onderwijsinnovatie van 2020!

Benieuwd naar de lesinhoud?

 

 

Jouw mogelijkheden

Wat krijg je allemaal?

Het Springlab Beweegvloer kleuterpakket is een compleet pakket waar je direct mee uit de voeten kunt. Aan en gaan, noemen we dat! Geen gedoe, optimaal plezier. De installatie is zo gepiept en je kunt direct aan de slag. Kies je voor een vaste beweegvloer of een mobiele beweegvloer? Wil je bewegend leren lessen voor kleuters, of ook voor peuter? Wil je weten wat voor jouw locatie de beste mogelijkheden zijn? Bekijk hier de productinformatie en de prijzen.

Product- en prijsinformatie

 

Bewegend leren expert

Jan-Paul de Beer

Mail mij via jp@springlab.nl
Bel of app mij via 06 11 35 04 23