Bewegend leren tip voor thuis:
‘Ballonnenspel’

 

Thuis oefening

Ballonnenspel

Deze bewegend leren oefening voor thuis heet ‘Ballonnenspel’. Met dit leuke spel werken kinderen aan hun motorische vaardigheden, en leren ze samenwerken. Het is een gemakkelijk, laagdrempelig spel waar jonge kinderen zich prima mee kunnen vermaken.

 

 

Leeftijdscategorie: Kinderen van 4 tot 7 jaar.

SLO leerdoelen mix:

  • Motorische ontwikkeling.
  • Samenwerken.

Benodigdheden:

  • Ballonnen.
  • Iets om het speelveld mee aan te geven. Bijvoorbeeld een stukje tape.

 

Uitleg:

Met dit spel moeten de kinderen een ballon zien hoog te houden. Je mag de ballon niet vastpakken. Zorg van een speelveld van ongeveer drie meter breed en drie meter lang en leg alvast voldoende ballonnen klaar (een stuk of zeven). De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk ballonnen hoog te houden met handen en voeten. De ballonnen mogen niet op de grond of buiten het vak komen.

Begin het spel met eerst 1 ballon en maak het spel moeilijker door er steeds een nieuwe ballon bij te gooien. 

 

Meer bewegend leren tips

 

Meer voor bewegend leren

Educatieve games

De echte kracht van de beweegvloer zit ‘m in de educatieve beweeg- en leergames. De games zorgen voor veel speelplezier, een hoge betrokkenheid, en combineert dat met belangrijke leerdoelen.

Samenwerken, creativiteit, begrip van de wereld of motorische ontwikkeling zijn voorbeelden van leerdoelen die aan de basis staan van onze games. Zo zorgen we ervoor dat kinderen het niet alleen ontzettend leuk vinden, maar ook nog groeien in hun ontwikkeling. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ons inhoudelijk framework.

Bekijk alle educatieve games