Springlab is op zoek naar een nieuwe interaction designer. Op dit moment is Springlab een eigen product aan het ontwikkelen waarmee we bewegend leren voor peuters mogelijk maken. Daarbij hebben we jouw hulp hard nodig!

iedereen in beweging

“Ons lichaam is op dit moment slechts een vervoersmiddel om onze hersenen mee de klas in te dragen.”

Dit is helaas de realiteit. Drie op de vier kinderen beweegt op dit moment te weinig. Dit is slecht voor de gezondheid waarbij het constant stilzitten op school gezien kan worden als een van de oorzaken van dit probleem. Terwijl er steeds meer wetenschappelijk bewijs is dat beweging ervoor zorgt dat je beter leert! Waarom kunnen we bewegen en leren dan niet combineren?

Bij Springlab zijn wij de aanjager van verandering en innovaties naar meer beweging in het onderwijs. Wij willen zelfs dat bewegend leren een vast onderdeel wordt van het onderwijssysteem!

Om dit voor elkaar te krijgen moeten we eerst bewijzen dat het werkt en goed toepasbaar in de praktijk. Om die reden zijn wij nu een bewegend leren product aan het ontwikkelen voor peuters waarmee we hun taalontwikkeling en sociale skills aanleren door middel van interactieve games en omgevingen. En daar kom jij om de hoek, als de interaction design stagiaire ben je onderdeel van het team die deze innovaties zal ontwerpen, ontwikkelen en onderzoeken.

Springlab brengt mensen in beweging

Springlab is een sociale onderneming met een missie: in 2025 maken wij dagelijks 500.000 mensen gelukkig door hen in beweging te brengen met onze innovatieve producten. Voorbeelden van projecten zijn onder andere:

 • Tovertafel: zorgt voor fysieke activiteit bij mensen met dementie en stimuleert onderlinge sociale interactie;
 • Flo: maakt fietsen leuker door de grootste fietsfrustratie weg te nemen: stoppen voor een rood stoplicht;
 • Moon Trees: een real life game in klimbossen om bewegen en gamen te combineren;

tovertafel foto Adamstraatweg - marnixlaan (van maarssen naar centrum)IMG_4149

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een allround interaction designer die zowel conceptmatig als analytisch te werk kan gaan in de ontwikkeling van interactieve games. Je gaat o.a. aan de slag met het volgende taken:

 1. Brainstormen: Bijwonen, organiseren en uitwerken van brainstorms.
 2. Design: Visueel uitwerken van concepten.
 3. Concept testing: (paper) prototypes maken, testplannen opstellen en testen bij de doelgroep.
 4. Doelgroeponderzoek: Van het doornemen van bestaande kennis tot het houden van interviews en observeren van de doelgroep.
 5. Algemene ondersteuning van het designteam: Van het meehelpen met bouwen van robuuste prototypes tot het uitvoeren van pilots.

Wij zijn op zoek naar een interaction designer met de volgende skills:

 1. Je bent een mensgerichte designer. Je stelt de gebruiker centraal in alles wat je doet. Je ontwerpt niet voor jezelf, maar om anderen te helpen meer te bewegen.
 2. Je praat in tekeningen. Als je een nieuw idee hebt of hoort, dan weet je het in no time om te zetten tot een aansprekende en begrijpelijke tekening.
 3. Je bent onderzoekend van aard en wilt graag precies weten hoe dingen werken en waarom mensen dingen doen zoals ze doen.
 4. Je gaat graag de interactie aan met mensen. Je houdt van het uitvoeren en opstellen van interviews, focus groups en pilots.
 5. Je bent vaardig in Photoshop, Illustrator of vergelijkbare pakketten.
 6. Je hebt ervaring met het organiseren, begeleiden en uitwerken van creatieve brainstorms.
 7. Je bent in staat snel prototypes te ontwikkelen en gebruiker gericht te testen.
 8. Je bent gemotiveerd om mensen te helpen om meer te bewegen en gelukkiger te worden.

Het team

Je wordt een onmisbaar onderdeel van een klein creatief ontwerpteam die verantwoordelijk is voor het gehele ontwikkelproces. Dit betekent snel schakelen tussen programmeurs, designers, communicatie en sales! Binnen Springlab werken we nauw samen binnen één design team, wat betekent dat je veel verantwoordelijkheden krijgt binnen je stage.

Springlab biedt jou:

 • De meest dynamische stage van Nederland. Je bent van a tot z betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe innovaties.
 • Een halfjaarcontract voor minimaal 4 dagen per week.
 • Start op 1 september 2017 (eerder mag).
 • Zeer uitdagende opdrachten met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Stagevergoeding van €350 per maand plus reiskostenvergoeding.
 • Een stage die impact maakt. Je helpt mensen om meer te bewegen, wat goed is voor hun gezondheid en welzijn, en ook maatschappelijk rendement oplevert.
 • Een energiek team dat met passie de grootste uitdagingen aangaat.
 • Projecten die internationaal uitgerold worden.

Solliciteren?
Stuur een motivatie met daarbij je portfolio naar Salko Joost Kattenberg: salko@springlab.nl.